De ce benzi de alergat ?

De ce biciclete fitness ?

De ce stepper ?

Biciclete fitness

       Dintre toate aparatele de fitness, cele mai populare si mai folosite sunt bicicletele fitness. Acestea sunt foarte utile deoarece ofera posibilitatea tonifierii musculaturii si "lucrarea" multor grupe de muschi (in special cele mai des dorite : muschi picioarelor, feselor, si abdoneului), cu un buget redus. Se stie ca mersul pe bicicleta este benefic, si este recomandat atat de medici cat si de catre nutritionisti sau antrenori de fitness. Prin folosirea bicicletelor de fitness in mod regulat se poate tonifia musculatura, dar se poate si slabi, lucru dorit de foarte multe persoane.

Ce fel de bicicleta fitness sa ne alegem ?

Cand va alegeti o bicicleta fitness trebuie sa aveti in vedere ceea ce doriti sa faceti: pe de o parte e vorba de bicicletele mecanice sau magnetice iar pe cealalta e vorba de bicicletele eliptice. In ceea ce priveste functionalitatea si efectul scontat parerile sunt impartite, de retinut fiind faptul ca cele magnetice sau mecanice sunt cele standard si sunt bine cunoscute beneficiile acesteia, iar cele eliptice nu au sa ( cea mai mare parte ), in momentul exercitiului utilizatorul ruland pe ea in pozitie veritcala (in piciaore), antrenand o gama mai mare de muschi.

Prin ce se caracterizeaza fiecare tip de bicicleta fitness :

Bicicleta mecanica:

  • se gaseste la cel mai mic pret dintre toate modelele de biciclete fitness; franarea este mecanica ( in momentul opriri exercitiului, pedalele mai ruleaza putin )iar din acest motiv se uzeaza cureaua mai repede mecanismul de rulare este pe curea fara volanta este exclusiv pentru utilizare casnica.

Bicicleta magnetica:

  • pretul difera in functie de caracteristici, brand, si gama din care face parte ( home, semiprofesionala sau profesionala ) franarea se face magnetic ( in momentul opriri pedalarii, pedalele se opresc aproape in acelasi timp ) mecanismul este asemanator cu cel de la bicicleta mecanica dar are volanta, si mai multe nivele de rezistenta la pedalare.

Bicicleta eliptica:

  • pretul difera pretul difera in functie de caracteristici, brand, si gama din care face parte (home, semiprofesionala sau profesionala) franarea se face magnetic ( cureaua dureaza mai mult, uzura fiind minima ) solicita mai multe grupe de muschi deoarece utilizatorul sta in picioare si isi misca tot corpul in momentul exercitiului mecanism cu volanta; are mai multe trepte de reglare a rezistentei

Caracteristici dupa care ne orientam atunci cand alegem o bicicleta fitness:

  • dimensiunile bicicletei e recomandat ca in momentul achizitionarii unei biciclete sa va informati in legatura cu dimensiunile acesteia in stare de lucru. Trebuie luat in vedere ca pe langa spatiu pe care aceasta il ocupa aveti nevoie de aproximativ 20-30 cm pe fiecare parte lateral pentru a va permite un confort minim in momentul exercitiilor.
  • reglarea rezistentei la pedalare chiar daca la inceput veti folosi bicicleta la intensitatea rezistentei cat mai mica, cu timpul veti avea nevoie ca acesta sa opuna o rezistenta mai mare la pedalare. Pentru acest lucru in momentul achizitionarii unei biciclete magnetice trebuie sa fiti informat cate trepte de reglare ale intensitatii are si ce greutate are volanta , o volanta mai grea ducand la o diferenta intre treptele de reglare ale rezistentei cat mai mare. De recomandat o volanta mai mare mai ales la bicicletele eliptice pt ca in momentul pedalarii sa nu se blocheze pedalele, si pt ca rezistenta bicicletei sa fie mai mare.
  • afisajul e recomandat ca o bicicleta fitness sa aibe un display in care sa afiseze timpul scurs, viteza de rulare, distanta parcursa, calorii pierdute, unele avand si afisarea ritmului cardiac ( pulsul inimii ) cu senzori de obicei pe ghidon.
  • reglarea partilor component sa (la cele magnetice si mecanice), ghidon, pedale (mai ales la cele eliptice) e bine ca bicicleta sa aibe componentele reglabile, pt a o putea regla dupa nevoiele si inaltimea dvs. E foarte important ca atunci cand mergeti pe o bicicleta de fitness, fie ea magnetic, mecanica, sau eliptica sa aveti confortul necesar, si ca muschii sa nu fie fortati pt mentinerea in pozitii normale.