De ce benzi de alergat ?

De ce biciclete fitness ?

De ce stepper ?

Steppere

   Stepper-ul este un aparat de fitness mai putin utilizat, dar rezultatele sale sunt semnificative. Acesta are marele avantajul ca ocupa foarte putin spatiu, fiind usor de depozitat, dar si utilizarea lui se poate face oriunde, atat privind la televizor cand si in timpul altor activitati ( sunt personae care il folosesc la bucatatir , in timp ce gatesc ). Stepper-u solicita musculatura picioarelor, feselor si a bazinului, existand 3 tipuri de miscari : vertical (cea mai cunoscuta ) , lateral si twist- combinat ( miscare complexa , atat lateral cat si vertical). In ultimul timp este din ce in ce mai folosit stepper-ul twist acesta actionand foarte mult muschii fesieri. Stepper-ul este bun atat pt slabit cat si pt tonifierea si mentinerea musculaturii.

Ce fel de stepper sa cumparam ?

Caracteristici dupa care ne orientam atunci cand alegem un stepper:

  • miscarea executata stepperele pot executa miscare vertical , lateral sau mixta (twist). In functie de miscarea aleasa vor lucre muschi diferiti.
  • greutatea supoartata trebuie sa fiti atenti la greutatea maxima suportata si este recomandat sa luati un stepper ce are greutate maxima mai mare cu aprox 5-10 kg de cat cea a utilizatorului.
  • display-ul cu toate ca nu toate au un display este recomandat sa achizitionati unul care are acest display si care va ofera posibilitatea sa vedeti nr pasilor parcursi, caloriile pierdute, timpul de executie, si unele au si chiar ritmul cardiac (plus).
  • ajustarea greutatii pasilor este recomandat ca stepper-ul sa ofere posibilitatea de a regla greutatea cu care apasati pedalele acestuia, pentru a oferi o gama diversificata de exercitii la intensitati diferite.
  • accesorii unele stepere au corzi elestice pentru a lucre si muschi mainilor in acelasi timp, sau au maner pt o stabilitate mai buna dar si pt masurarea pulsului ( senzori pe maner).